VDO Schuttingbouw Nuenen is een gespecialiseerd bedrijf in schuttingen. Dat heeft alleen maar voordelen. Wij geven al onze aandacht aan schuttingen, kunnen scherp inkopen en onze vakmensen zijn alleen maar bezig met het plaatsen van schuttingen.
Veel gestelde vragen
Wat hebben wij nodig aan gegevens?
Wij ontvangen het liefst een eenvoudige schets waarin de lengtematen van punt tot punt moeten staan.
Indien u een poort besteld heeft is het belangrijk dat de ruimtemaat op de schets is aangegeven en niet de maat van de poort! Wij kunnen dan zien of de bestelde poort past in de bruikbare ruimte. Los van elkaar vermeldt u de maten van de poort die u wenst.
Komen we bij u inmeten en/of de situatie ter plekke bekijken?
Indien het niet nodig is omdat we aan de hand van de situatieschets en van u verkregen informatie een voldoende beeld hebben, komen we niet inmeten. Maar als de situatie maatwerk vereist, kan in overleg bekeken worden of we de situatie komen bekijken.
Hoe moet ik de grond waar de schutting moet komen, geschikt maken?
Er mag geen fundering, puin, wortels of boomstronken in de grond aanwezig zijn. Dan kan immers de schutting niet geplaatst worden.
Heeft u hulp nodig bij het verwijderen dan kunnen we u hierbij uiteraard behulpzaam zijn en zullen we een passende offerte maken.
Er dient een werkruimte aanwezig te zijn om gaten te kunnen boren om de betonpalen te plaatsen.Door het boren ontstaat er een gat van ongeveer 30 cm doorsnee. Rondom de benodigde ruimte dient het vrij te zijn van bestrating. Indien de bestrating reeds in uw tuin ligt dient u zelf te zorgen voor werkruimte. Indien de bestrating nog gelegd moet worden nadat de schutting is geplaatst attenderen wij u erop dat wanneer er getrild moet worden de kans bestaat dat de schutting verzakt.
Wanneer wordt de schutting geplaatst?
Uiteraard leggen we de datum van plaatsing in overleg met u vast. Maar hoewel we ons uiterste best doen om die datum ook te plaatsen, kunnen er omstandigheden zijn die ons dwingen toch op een andere datum te komen plaatsen. Iedereen begrijpt dat bijvoorbeeld het weer roet in het eten kan gooien. Daardoor kan ook een ander karwei zijn uitgelopen. Dat is vervelend maar we zijn liever eerlijk dat we soms de datum niet halen. Vanzelfsprekend proberen we in zo’n geval in goed overleg met u een nieuwe datum vast te leggen.
Wat is het verschil tussen 19-.21 en 23-planks scherm?
De houten schermen hebben in de grenen uitvoering altijd 2 horizontale regels. De schermen zijn altijd 180 cm breed; (m.u.v. pasvakken) hoe meer planken op een scherm hoe dichter het scherm.
Hieronder een overzicht:
GRENEN
Aantal planken |
Planken verticaal |
Liggers horizontaal |
Dichtheid |
19 |
17 |
2 |
Enigszins doorkijk |
21 |
19 |
2 |
Nauwelijks doorkijk |
23 |
21 |
2 |
geen doorkijk, potdicht |
Wat zijn pasvakken?
Een schutting is opgedeeld in schermen van ca. 180 cm breed.
Wanneer een lengte bijvoorbeeld 15 meter is wordt er een pasvak gemaakt van 150 cm breed omdat het laatste vak niet 180 cm breed kan zijn.
Voorbeeld: 7 x 180 cm = 12,60 meter + 150 cm (pasvak) = 14,10 meter + 0,9 (9 palen) = 15 meter.
Een pasvak is dus maatwerk omdat een houten scherm op maat wordt gezaagd en gemonteerd.
Worden de palen in beton gestort?
In principe is dat niet nodig. Bij vaste zandgrond (veel gelegen in het zuiden van Nederland) is beton aan de palen niet nodig omdat zandgrond heel stabiel is. Echter zorgt betonmortel, vooral in het begin voor extra stevigheid.
Bij klei- en veengrond wordt geadviseerd wel beton aan de palen te plaatsen. De grond rondom de palen dient na plaatsing (zowel palen met als zonder aangestorte betonmortel) aangestampt te worden met wat water (niet teveel) en zand. Zo zullen de palen na verloop van tijd rotsvast in de grond staan. In het aanvraagformulier kunt u aangeven of u de palen aangestort wilt hebben met betonmortel.
Is het weer van invloed op de plaatsing?
Regen, sneeuw, hevige wind zijn factoren die de plaatsing van een schutting onmogelijk kunnen maken. Ons advies is om ook zelf de weersomstandigheden voor de dag van plaatsing te controleren.
Sneeuw en vorst kunnen in de winter de plaatsing onmogelijk maken maar ook in de overige jaargetijden kan b.v. regen zorgen voor een zeer natte grond waardoor plaatsing erg moeilijk wordt. Bij erg natte grond kunnen de palen namelijk zodanig wegzakken dat deze niet meer waterpas komen te staan.